De ce varianta de compromis? Din doua motive: pastele sunt integrale, iar sosul oarecum light :) Vorbim asadar despre paste integrale cu bacon, rosii cherry si smantana. Pot fi un pranz sau o cina lejera, iar daca le acompaniem si cu un pahar de vin alb, sec si rece, n-o fi foc :)
Am folosit:
- 400 g paste integrale (fusilli);
- 200 g bacon afumat, taiat cubulete;
- 1/2 ardei rosu gras, tot cubulete;
- 35 rosii cherry (pe numarate :));
- 2 catei de usturoi;
- 200 g smantana acra de 15% (nu din cea lichida);
- sare, piper;
- cimbru, busuioc, oregano.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie antiaderenta, neaparat incinsa, se caleste baconul, fara adaos de grasime sau ulei, impreuna cu ardeiul gras. Cand este facut, se adauga rosiile cherry, taiate jumatati, se asezoneaza cu sare, piper si ierburile amintite mai sus. Cand sunt facute si rosiile, se adauga usturoiul feliat si se mai tine pe foc cam 1 - 2 minute, dupa care se ia tigaia de pe foc si se adauga smantana. Se toarna sosul astfel obtinut peste pastele scurse si se amesteca. Daca mai este nevoie, se adauga putina zeama in care au fiert pastele. Se servesc fierbinti, presarate cu parmezan ras.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu