Da, stiu. Trebuie sa ma laud :) Fac atat de rar prajituri, incat nu pot pastra secretul oricat m-as stradui :)
Reteta am luat-o din caietul cu retete a lui Vio. Are atat de multe retete interesante si, mai ales, foarte bine explicate, ca nu mi-ar ajunge viata intreaga sa le prestez. Bine, mai ales la cat de rar aprind eu cuptorul, dar asta este alta poveste :)
Checul se face foarte usor si necesita putine ingrediente. Asadar, daca te loveste subit pofta de dulce si ai chef sa prestezi ceva, reteta aceasta este ideala. Bine, cu conditia sa iti si placa checurile. Rar lipsesc aceste ingrediente dintr-o bucatarie. Desi si treaba asta este oarecum relativa, ca stiu si eu cel putin una, dar nu zic care :) Asadar avem nevoie de urmatoarele:
Pentru partea galbena:
- 6 galbenusuri;
- 3 linguri zahar;
- 3 linguri ulei;
- 3 linguri faina;
- 1/2 lingurita praf de copt;
- esenta vanilie.
Pentru dunga neagra: 3 -4 linguri cacao
Pentru partea alba:
- 6 albusuri;
- 3 linguri zahar pudra;
- 3 linguri ulei;
- 3 linguri faina;
- 1/2 lingurita praf de copt;
- esenta vanilie.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga uleiul, esenta, iar la final, faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Albusurile de bat spuma impreuna cu zaharul, pana cand compozitia devine tare si lucioasa ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta, iar la final, faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava de chec, unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, se pune compozitia galbena. Peste aceasta se cerne cacaoa astfel incat sa fie acoperita in intregime, iar deasupra se pune compozitia alba si se niveleaza usor. Eu am pus si niste coacaze congelate, dar le recomand doar daca nu va deranjeaza ca la taiere murdaresc blatul si se oxideaza si arata oarecum creepy :) Dar mie imi place gustul lor dulce acrisor. Se introduce in cuptorul incins in prealabil la aproximativ 175 °C, pana se rumeste. Se incearca cu scobitoarea.
Se feliaza dupa ce se raceste complet si se pudreaza cu zahar vanilat, dar eu am uitat :).
Se feliaza dupa ce se raceste complet si se pudreaza cu zahar vanilat, dar eu am uitat :).
Overall mi-a placut consistenta si gustul si ma gandesc serios ca data viitoare sa fac muffinsi din aceeasi compozitie. Si atunci pot sa pun si mai multe coacaze. Yummiiiiiii :)
Pofta buna!
Mie imi place tare mult cum arata,e ca o floare:)
RăspundețiȘtergereo crizantema :)
RăspundețiȘtergereCautam Operatori calculator pentru publicare anunturi.
RăspundețiȘtergereSe lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Cereti detalii la adresa :gabyb_bgsaf@yahoo.com
Oferim si solicitam seriozitate!