joi, 23 mai 2013

Bucataria ca o joaca... Psihedelic carpaccio :)

Carpaccio de vita as putea manca mai... oricand. De preferat la cina :) Se face repede si este o mega nebunie. 


Nu fac dupa vreo reteta anume, pentru ca in general nu respect retetele :). Totul la inspiratie sau in functie de ingredientele pe care le am la indemana. Se aseaza feliile de carne pe un platou, se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin si se asezoneaza cu sare si piper. Separat se pregateste o salata cu un dressing simplu (iarna prefer amestecurile la punga, dar din primavara pana in toamna, cat am acces la salata de gradina sunt mega happy joy :) si se aseaza peste carne. Se pot adauga capere, felii de rosii cherry, fasii de parmezan, nuci prajite etc.

Pur si simplu... un deliciu :) Pofta buna! 

P.S. Interesant fapt, am citit putin despre cum s-a nascut acest preparat. Se pare ca poarta numele unui pictor umanist, Vittore Carpaccio, desi initial preparatul nu-i era destinat lui, ci unei contese care nu avea voie sa manance altceva decat carne cruda :) Daca sunteti curiosi, puteti citit articolul aici.

 

10 comentarii:

  1. Uuu..salate de acest gen mananc mai tot timpul.Le-am descoperit in timpul facultatii si faceam impreuna cu colega de camera numai chestii de genu' si bune mai erau!
    Mie imi place mai mult tonul cu multa salata...iami :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Carpaccio de vita nu stiu daca as putea sa mananc. Da, gust din amestecul crud de sare, una alta, dar sa ma pun pe saturate.. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. arata bine si as incerca cu siguranta, desi pana acum nu am avut ocazia

    have you checked out my latest post? You cand learn how to DIY ripped jeans, soooo easy!

    http://fashionablestreets.blogspot.ro/2013/05/diy-ripped-jeans.html

    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  5. o, da. si mie imi place tonul. mai ales cu salata verde, rosii si ou. un deliciu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. pai nu e chiar pe saturate :) dar feliile de carne sunt atat de subtiri taiate, incat vezi prin ele, si de la zeama de lamaie isi schimba textura si gustul. e si asta o forma de gatire. da' na, e si dupa gustul fiecaruia :) mie imi place la nebunie si biftecul tartar, deci nu se pune :)

    RăspundețiȘtergere