miercuri, 29 mai 2013

Bucataria ca o joaca... Prepelite delicioase!

Le aveam de ceva timp in congelator. Cand le-am comandat nu imi imaginam sa fie atat de mici. Cred ca erau cele mai mici prepelite din lume :) Atat de mici incat R a zis ca ar tebui sa fie ca la pescuit. Daca pestele este sub limita de marime, il arunci inapoi in balta :). Dar cu prepelitele astea, acum ca au sosit, ce sa facem? Plus ca nu mancasem nici unul dintre noi ever, asa ca why the hell not? :) Astfel ca dupa vreo doua luni de zile in care am tot glumit pe seama lor, le-a venit si randul.

Am cautat pe net ceva retete, dar ca de obicei am facut un melanj. Putin din una, putin din alta, am ajuns la combinatia perfecta intre ingredientele pe care le aveam in casa si nivelul de complexitate al metodei de gatire. In majoritatea retelor gasite, modul de pregatire parea mai complicat decat pentru un pui de o marime mai decenta :)

Am facut un bait din ulei de masline, usturoi verde tocat, salvie uscata, sare grunjoasa, piper si boia afumata. Am tavalit prepelitele prin acest amestec si le-am pus intr-o tigaie cu maner detasabil (mai tarziu va merge in cuptor, dar sa nu faceti ca mine si sa uitati sa indepartati manerul :)). Le-am rumenit pe toate partile, dupa care am pus putin vin rosu sec. Le-am mai lasat vreo 5 minute, dupa care am adaugat baitul ramas si ceva unt. Le-am acoperit si le-am bagat in cuptorul incins in prealabil la 200 grade C pentru aproximativ 20 minute. La final le-am mai lasat vreo 10 minute descoperite, sa se rumeneasca usor. Acesta a fost momentul in care am bagat tigaia cu tot cu maner. Maner care este din plastic. Norocul meu ca nici gradele si nici cele 10 minute cat l-am uitat in cuptor nu au fost suficiente sa topeasca nitel :)


Sunt extrem de migaloase. Daca muriti de foame sau nu sunteti cele mai rabdatoare persoane din lume sau pur si simplu urati sa va bagati degetele la bataie, nu vi le recomand. Dar daca doriti ceva fin si delicios, zic sa le incercati. Noua ne-au placut foarte mult. Atat de mult incat le-am refacut peste doua saptamani de la prima incercare si am si dat comanda de o noua tura :) Merg de minune cu niste cartofi noi si o salata verde. Prima data le-am servit doar cu salata, dar ulterior le-am servit cu cartofi noi fripti in putina untura, si peste care am aruncat o mana de mazare super fresh, si salata verde cu capsuni. S-a dovedit a fi foarte inspirata combinatia! Si sa nu uitam de vinul rosu sec pe care l-am desfacut special pentru dumnealor. Doar n-o sa irosim bunatate de vin?! :) 

In concluzie... declar deschis sezonul la prepelite! Pofta buna! :)

6 comentarii:

  1. Mie mama in copilaria imi aplica tratament natural cu oua de prepelita, si de atunci am ramas dezgustata de ele:))
    Nici fripte nu ma atrag :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata :-) si eu am mancat ieri cartofi noi, ca mi-era pofta rau :-) :-*

    RăspundețiȘtergere
  3. :))) fiecare cu trumele lui :) copil fiind, ai mei nu m-au obligat sa mananc nimic, dar in casa se manca de toate. si asa am ajuns ca adult fiind sa mananc orice. mai putin stafide :)

    RăspundețiȘtergere
  4. buni cartofii astia noi. m-am gandit si eu ca ar trebui sa profit cat mai sunt :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu imi este la indemana sa cumpar prepelite, dar ca idee suna foarte bine :)

    RăspundețiȘtergere
  6. nici mie nu imi prea este, mi le aduce cineva tocmai de la Cluj :) dar merita tot efortul :)

    RăspundețiȘtergere