miercuri, 10 iulie 2013

Bucataria ca o joaca... Ce faci cand te plictisesti de joaca? :)

Gatesc de cand ma stiu, cu drag si spor :), si am o colectie impresionanta de retete. Pe unele le repet la nesfarsit, de altele am uitat si tare-mi pare rau, iar pe altele le am in folderul "to do". Asa am ajuns sa le pozez pe cele care vreau sa imi ramana intiparite undeva, iar pentru a le impartasi cu cei dragi si care mai presteaza cate ceva prin bucatarie, le mai si postez pe FB sau aici. Nimic nou sub soare. Dar...

Timpul meu liber s-a redus dramatic. Incerc sa ma impart intre munca de birou, Din Joaca, casa si, lately, musafiri :). Cand sa mai si gatesc? Seara tarziu. Well, asta n-a fost o idee tocmai buna, caci am ajuns la asa o rutina, incat mai am putin si urasc gatitul :) Asa ca am luat hotararea de a face o pauza. Nu mai gatesc decat daca chiar am chef. Daca nu, nu. Si daca chiar prestez ceva, musai trebuie sa dureze putin. Dar putin :)

Solutii alternative s-au gasit.  Profitam de faptul ca rosiile de anul acesta sunt absolut dementiale, asa ca o salata ma mai indur sa fac din cand in cand. Ce poate fi mai bun decat o salata de rosii cu ce gasesti prin frigider? O branza se gaseste intodeauna, mai adaugi o maslina, un ton, ceva... Nu imi ia mai mult de 10 minute, asa ca why the hell not?! Apoi, mancarea celor de la Homemade Food este fix pe gustul nostru, am descoperit si supele de la Calif... chiar n-ai cum sa mori de foame :) Plus ca il incurajez pe R sa-si dezvolte pasiunea sa culinara. Face nicte chestii asa de bune incat ar fi pacat sa irosim asa talent. Nu are nevoie decat de un gadget nou din cand in cand si retete pe masura. Ca unde nu-i provocare, nu-i nici spor :)

2 comentarii:

  1. daca nu am timp suficient sa gatesc in tihna, refuz sa gatesc chestii complicate.. te inteleg
    urasc sa fiu presata de timp :D

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate timpul este dusmanul nostru cel mai mare... saptamana frumoasa iti doresc :)

    RăspundețiȘtergere