marți, 16 iulie 2013

Bucataria ca o joaca... Evantai de vinete

Nu, nu m-am razgandit. Nu am gatit. Eu doar am fost cu ideea si cu pozele :) R did it again! With great sense and style :) Si au fost atat de bune, chiar si visate :), incat nu puteam sa nu acord un post special vinetelor delicioase! Asadar...

Ideea mi-a venit de aici, via newsletter. De cand am vazut reteta am fost convinsa ca R va fi incantat de ea. Si asa a si fost, astfel incat in primul weekend liber am mancat vinete evantai. Am modificat usor reteta, in sensul ca nu am pus prosciutto, in schimb le-am mancat cu pui la cuptor. Dar sunt la fel de bune si fara carne. Poate chiar mai bune, dupa parerea mea. Iar sosul lasat... absolut divin! Si sunt la fel de gustoase atat calde, cat si reci. Se fac si repede, se fac si usor. Ce mai?! Reteta perfecta! Mai ales daca esti un fan atat de infocat al vinetelor, cum suntem noi :)


Ingrediente:
  • 2 vinete lunguiete;
  • 2 bile de mozzarella bocconcini (R a pus din cea uscata, pentru pizza, caci o aveam de ceva timp ratacita prin frigider);
  • 2 rosii mai marisoare;
  • cativa catei de usturoi;
  • busuioc proaspat;
  • ulei de masline;
  • sare.

Se spala vinetele si se feliaza, insa fara a le taia codita. Se sareaza usor si se lasa la scurs aproximativ 30 de minute.

Intre timp se pregatesc celelalte ingrediente. Se feliaza rosiile si mozzarella, iar din usturoiul tocat, frunzele de busuioc, sarea si uleiul de masline se face un sos in mojar.

Se umplu vinetele cu felii de vinete rosii si mozzarella, se aseaza intr-o tava usor inalta, iar deasupra se toarna amestecul de busuioc. Se dau la cuptor, la aproximativ 180 °C, pentru 45 - 60 de minute, in functie de grosimea vinetelor.

Before and after:

 

Se mananca cu pofta si, de preferat, cu un rose rece alaturi :) 


Au fost superextramega delicioase si de abia astept sa mananc din nou. R sper ca citesti asta :)

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Arata artistic, am mai incercat vinete la cuptor sub diverse forme, posibil sa ne placa si asa cu aroma de busuioc. Felicitari, bucatarului :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim :) Sunt aspectuoase si atat de delicioase, ca as manca non stop!

    RăspundețiȘtergere