sâmbătă, 8 iunie 2013

Bucataria ca o joaca... Chocolate therapy

Pe cuvantul meu ca sunt delicioase! Si al celor care le-au gustat :) Sunt pline de ciocolata, tehnic nu cred ca se poate mai multa de atat :), si cu cat stau, cu atat sunt mai bune. Asta cu conditia sa reziste :) Se fac usor, in doi timpi si trei miscari, si se mananca la fel :) Numai lucruri bune pot spune despre delicioasele brownies. Asa ca daca va place acest desert si nu ati incercat inca aceasta varianta, it's a must! Nu degeaba este aceasta reteta in lista celor mai populare de pe Blog Culinar, o sursa nesfarsita de inspiratie culinara pentru mine.


Ingrediente:
  • 200 g ciocolata amaruie;
  • 200 g unt;
  • 3 oua;
  • 1 cana zahar;
  • 3/4 cana faina;
  • 40 g cacao.

Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain marie si se lasa deoparte sa se raceasca. Intre timp se bat ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza, se adauga ciocolata racorita si se omogenizeaza. Faina si cacaoa se cern si se amesteca impreuna, dupa care se adauga compozitiei de oua. Se amesteca usor, nu foarte mult, dupa care se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la aprozimativ 180 de grade C, pentru vreo 25 - 30 de minute, maximum. Ca un sfat citit tot pe blogul mai sus amintit, daca "dupa acest timp amestecul tot se misca cand scuturi tava, mai lasa-l 5 minute. Ar trebui sa formeze o crusta deschisa la culoare si brownies-urile sa fie moi la atingere, dar nu foarte lichide."


Prima data cand le-am facut, le-am gustat oarecum caldute. Au fost bune, chiar foarte bune. Dar a doua oara le-am mancat dupa ce s-au racit bine de tot. Delicioase, ciocolatoase si lipicioase :) Adica perfecte! Mai ales cu o portie zdravana de inghetata homemade de ciocolata alba cu bucati de capsuni :)

Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Iaaai,ce bine arata:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah vreau si eu!! Simona imi aduce aminte de o bunaciune asemanatoare pe care o mancam in Scotia, arata la fel ca si textura. Aia era cumparata, ma gandesc ca asa e mult mai.. senzoriala :)
    Duminica placuta! xo

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreu si eu! Dar dupa ultima mea boacana in bucatarie parca nu mai am curaj sa incerc :))

    RăspundețiȘtergere
  4. te cred pe cuvant :)

    RăspundețiȘtergere