miercuri, 10 aprilie 2013

Bucataria ca o joaca... Paste, paste si iar... paste

In bucataria noastra se gatesc paste foarte des. Carbonara, cu dovlecel si bacon, cu pesto, cu sos gorgonzola sau cu creveti si rosii cherry sunt doar cateva din multitudinea de retete incercate. Numitorul comun este pasta proaspata. Si... pofta :) Totusi, o retetea ocupa un loc special...

Pastele cu somon afumat, asa cum le pregateste my favourite chef, R :), sunt cele mai bune paste din lume. Parerea mea, ce-i drept :) De preferat a fi facute cu paste proaspete si neaparat tagliolini :)

Ingrediente:
  • 300 g paste proaspete;
  • 1 ceapa tocata;
  • 200 g somon afumat;
  • 200 g smantana lichida 15%;
  • 1 pahar de vin alb sec;
  • 1 galbenus;
  • patrunjel verde tocat;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • ulei de masline;
  • sare, piper. 


Se pune la fiert o oala cu apa pentru paste. Cand fierbe apa, se adauga o lingurita rasa de sare si pastele. Acestea se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, calculand timpii necesari, astfel incat sa fie gata in acelasi timp cu sosul.

Intre timp se caleste ceapa intr-o lingura de ulei de masline, pana devine transparenta. Intr-un bol se amesteca smantana cu galbenusul, vinul alb si coaja de lamaie. Se adauga peste ceapa calita si se tine pe foc mic pana se ingroasa putin. Spre final se adauga si somonul. Se mai tine pe foc maximum cinci minute. 

Se adauga sosului pastele si patrunjelul. Se serveste cu fasii de parmezan si un pahar de vin alb sec alaturi. Merge si un spumant rose :)


 Pofta buna!

3 comentarii: