miercuri, 3 aprilie 2013

Bucataria ca o joaca... Dilema culinara

Pilaf sarbesc sau risotto alla milanese? M-am tot gandit, m-am hotarat, dupa care m-am sucit si pana la urma am decis... pilaf sa fie :) Delicios si primavaratic. Usor de facut si satios.


Ceapa tocata se caleste intr-o lingura de ulei de masline, pana devine lucioasa. Se adauga ciupercile si se calesc impreuna pana se evapora zeama lasata. Se adauga si morcovul ras, pasta de ardei cu sare si orezul. Se adauga apa fierbinte si se lasa sa fiarba la foc mic pana se absoarbe aproape toata (proportia e care o prefer eu este 1 parte orez la 3 parti apa), iar orezul este fiert. La final se ia de pe foc si se incorporeaza o bucatica de unt.

Se presara cu patrunjel verde tocat si se serveste cu... pofta :) Eventual si cu un pahar de vin alb, sec si rece. Eu i-am adaugat si cateva fasii de parmezan. Asa mi-am potolit oarecum si pofta de risotto :). Iar cine doreste, poate adauga si ceva carne. Eu am zis pas de data aceasta...


Pofta buna!

3 comentarii:

  1. imi place mult reteta, eu fac cu ardei copti taiati felii si ciupercile la fierb inainte, sa nu ma trezesc cu pilaful negru :)). de ce se adauga apa fierbinte? este o regula, ajuta la ceva?

    RăspundețiȘtergere
  2. super ideea cu ardeii copti. pacat ca cer atata migala, altfel as manca mai des :) in general adaug apa fierbinte cand gatesc, pentru a nu intrerupe procesul de gatire. ideal este sa mentii temperatura constanta.

    RăspundețiȘtergere