joi, 9 februarie 2012

Bucataria ca o joaca... Sweets for my sweet

De felul meu nu devorez dulciuri. Sunt o gurmanda, dar cand vine vorba de dulce pot spune pas destul de usor. Doar ca in ultimul timp lucrurile parca s-au schimbat putin... Plus ca am suficienta sustinere! Si cred ca si vremea urata de afara cere ceva ducle si fierbinte :)) Si uite-ma ca in ultimul timp am ajuns sa fac 2 - 3 deserturi pe saptamana. Cineva sa ma opreasca! :)))

Unul dintre deserturile cu adevarat reusite a fost Chocolate Lava, briose de ciocolata cu mijloc moale... o adevarata nebunie :)


Se face foarte usor si este un desert foarte bun atat cald, cat si rece... Cat este cald seamana mult cu o ciocolada calda din aceea ca o crema foarte groasa, iar rece aduce a trufe de cioco.

Intr-o craticioara cu fundul gros se topesc impreuna 200 g unt si 300 g cioco amaruie. Se tine pe foc doar cat sa se topeasca putin, se ia deoparte si se amesteca bine. Iar se pune putin pe foc, dupa care iar se ia deoparte si se amesteca… Si tot asa pana se omogenizeaza amestecul. Daca se tine prea mult pe foc, exista riscul ca ciocolata sa se incalzeasca prea tare si sa se zahariseasca si atunci… poti sa o arunci :)

Separat, se amesteca 2 oua intregi cu 3 linguri de faina si 3 linguri de zahar tos. In amestecul obtinut se incorporeaza, putin cate putin, amestecul de ciocolata. Acesta nu trebuie sa fie prea cald, altfel riscam o omleta . Compozitia finala se pune in forme de muffins din silicon sau in cescute, care se pun intr-o tava ce se infoliaza si se da la rece pt aprox 30 de min. De obicei sar peste aceasta etapa, ca nu am atata rabdare :)

Eu am o tava din silicon cu 6 forme, iar in fiecare forma am pus cate o hartiuta, ca tava nu este prea inalta si nici nu stiu daca altfel le-as putea scoate din forme. Ideal este sa se faca in vase separate. Ies intre 6 si 8 bucati, in functie de marimea formelor in care se fac.

Se introduc in cuptorul incins la 200°C pt 12-15 min sau pana incep sa crape la suprafata. Este indicat sa se verifice dupa 10 min. Daca se tin putin mai mult, mijlocul nu mai ramane moale, dar sunt foarte bune rau si asa :) 

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. waa... de cand poftesc dupa briose din astea!! Arata delicios! Ma duc sa arat poza cui trebuie. :D

    RăspundețiȘtergere